Fre 30 Sept


"Gud är inte oordningens Gud utan fridens."
1 Korinterbrevet 14:33

Hälsoexpo i Gränna

.
I söndags var jag i Gränna på hälsoexpo. Den 16:e oktober är det dags för hälsoexpo i Jönköping!
.
Hälsoexpo är alltså en plats din man bjuder in människor, ofta har man ett litet seminarie om hälsa, kost och livsstil. Sedan får de som kommit dit gå igenom en gratis hälsoundersökning. Där ingår kolesteroltest, pulstest, konditionstest m.m. Man framför de åtta hälsonycklarna och uppmuntrar till en hälsosam livsstil. I Gränna bjöd vi på lite tilltugg vid stationen som handlade om kost. Där fanns det hembakt knäckebröd med hummus, tomat och dill samt en tallrik med fruksallad med valnötter.
.
Till Gränna kom det ca 70 personer och det var väldigt uppskattat. Jag gillar hälsoexpon speciellt för att de som kommer ofta blir glada och får en positiv bild av kyrkan, folk blir ofta glada efteråt.
.
På hälsoexpot finns det alltid några läkare och sjuksköterskor, men många som hjälper till är vanliga församlingsmedlemmar och jag tycker det är kul att jobba tillsammans och göra något för andra människor.
.
Så välkommen den 16:e oktober till Jönköpings Adventkyrka!
Mer info kommer senare!

Veckans schema V. 39

-Veckan i kortformat! :) -

Måndag kl 19
: Församlingsforum och ledarskap
.
Onsdag kl 19:30 Husgrupp hos KG - alla välkomna! :)
.
Lördag kl 10 Bibelstudie
kl 11:30 Gudstjänst
Efteråt: Lunch för alla! :)

Handla på Konsum

Idag handlade jag och Linnéa till lunchen imorn i kyrkan. Det blev minst sagt mycket att bära med cykeln.
.
Glöm inte fredagsmys ikväll hos Eivor!! Nu om typ sju minuter. :)
Ring om ni har problem att hitta: 0705860593

Överraskningsfest

Igår fyllde Christopher och Jonathan år. Så vi kidnappade dem från deras hem och körde dem till ett parkeringshus. Därifrån fick de med ögonbindlar på hitta fram till den restaurang som resten av gänget satt vid.
.
När de kom in så började alla sjunga för dem, och därefter åt vi tillsammans. Vi blev allt som allt 27 personer på denna libanesiska restaurang med röror och spett och bulgur. Mums. Det var en härlig kväll tycker jag.
.
Bilder från kvällen kommer snart! :)

Veckans Schema

Sådär! En vecka slut och dags att påbörja en ny.
.
Måndag kl 19 Församlingsforum och Ledarskap
Snack om ledarskap och talarstilar. Alla är välkomna!

Onsdag kl 19:30 Hemgrupp hos KG
Kristoffer ska prata om andliga gåvor. Fika, snack och härlig gemenskap. Efteråt brukar vi spela lite olika spel som finns hemma hos killarna.

Fredag kl 19 Kvällsmat hos Eivor
Hemma hos Eivor (nära kyrkan) så träffas vi för fredagsmys. Kvällsmat och umgås med Eivor, Rebecka och Jasmines farmor. Hon är en riktigt härlig dam, och lagar god mat!. :) Vi ses!

Lördag
Bibelstudie kl 10
Gudstjänst kl 11:30
Lunch efter Gudstjänsten tillsammans!
Hoppas ni får en bra vecka!

Besök av Georg Fillipou

Lördag betyder bibelstudie, gudstjänst och en härlig gemensam lunch tillsammans. Georg Fillipou talade om "Jesus är Herre, eller?". Han ställde frågan om hur vi använder ordet Herre idag och vad det egentligen betyder. Hur ställer vi oss till att Han faktiskt är vår Herre? Har vi släppt in Gud i alla hjärtats rum? Jag uppskattade verkligen den predikan, sången och den härliga gemenskapen vi hade.
.
.
Här ser ni dagens försångargäng. Härligt team om jag får säga det själv. :)
.
.
Vänster: En tjej sjöng ett fint solo med hennes pappa spelandes på gitarr.
Höger: Georg Fillipou var på besök från Norrköpings Adventkyrka.
.
.
Efteråt åt vi gemensam lunch tillsammans. Soppa med underbart goda mackor. Tack så mycket till alla som hjälpt till i köket! Det gjorde ni bra!
.
Tack Gud för den här sabbaten!!

Hos Nilssons

Vi träffades fredagkväll nästan 30 personer hos Nilssons. Vi åt vegefärspaj med sallad och mackor. Det var riktigt gott och riktigt trevligt. Vi hade det mysigt tillsammans helt enkelt.
.
Efteråt hade vi ett födelsedagsbarn, så vi åt prinsesstårta och god äppelpaj.
.
.
.
Alldeles underbar fredagkväll helt enkelt.

Upphör aldrig

Klagovisorna 3:22-24
" Men Herrens nåd tar inte slut, hans barmhärtighet upphör aldrig.
Varje morgon är den ny - stor är din trofasthet.
Min andel är Herren, det vet jag, därför hoppas jag på honom."
.
Varje morgon, var vi än tar vägen, vad vi än gör. Om vi vänder oss till Herren så ger han oss sin nåd och kärlek. Det är lätt att glömma bort Guds kärlek i vardagen, vi gör det vi gör, följer våra rutiner. Känslorna och tankarna försvinner. Vi får inte glömma att stanna upp, tänka efter, se det vackra i det som Gud har skapat, se vad han gör och har gjort.
.
Även om vi missar några dagar så finns Gud där när vi kommer tillbaka, när vi vänder oss till honom. Han är alltid där för oss när vi behöver honom. När vi vänder oss till honom så finns han där.
.
Var kan du se Guds kärlek just nu, om du ser dig omkring?

Min favorit

Om man ska välja en favorit i Bibeln så väljer jag Gideon. Det står om honom i Domarboken kapitel 6-8. Gud kallar honom att leda sitt folk, men Gideon känner sig svag och frågar om Gud verkligen är säker på sin sak. Flera gånger vill Gideon ha tecken på att det verkligen är honom som Gud vill använda.
.
Gideon tvivlar inte på att Gud finns, han tvivlar inte på att Gud är god. Gideon är sig själv inför Gud och vågar fråga, vill du verkligen att jag ska göra det här?
.
Guds plan för Gideon går i uppfyllelse, Gideon leder Guds folk och de segrar över midjaniterna. Det står i kap 6 vers 27 "Men han vågade inte göra det under dagen, han var rädd för sin familj och för folket i staden, så han gjorde det på natten". Gideon var lite skrajsen, det var stora planer Gud hade för honom. Han var rädd, men han gjorde det ändå. Han stod upp och ledde ett helt folk.
.
Det är värt att tänka på, att Gud har planer för våra liv. Vi får fråga: Är det här verkligen din plan? Det är okej. Även om du är rädd, så har Gud en plan för dig, och den är inte oändligt svår. Det är därför han har en personlig plan för oss var och en, för att den ska passa just oss.

Onsdag - tema återkomst

.
Den här kvällen samlades vi hos KG och snackade om Jesu återkomst. Vi kollade vad som stod i Bibeln och snackade lite vad det är för skillnad på vad olika kyrkor tror på. Vi snackade bland annat om adventister, pingstvänner, ortodoxa kristna, katolska och svenska kyrkan. Så det blev lite blandat och vi försökte titta på olika bibeltexter och förstå varför de olika kyrkorna tyckte olika.
.
Som adventister tror vi på att döden är som en sömn, tills dess att Jesus kommer tillbaka. Då ska de döda återuppväckas och sedan föras upp till himlen tillsammans med de levande som tror. Gud skall döma vem som hamnar i paradiset och vem som kommer få den eviga döden (vi tror alltså inte på helvetet).
.
För att gå in lite djupare sen så tror vi att de troende kommer leva med Gud i det nya Jerusalem (ej på jorden), medan Satan och hans änglar är dömda till tusen år på jorden som vid det här laget ligger öde och tom. Efter de tusen åren så förintas också de.
.
Detta är bland annat hämtat från 2 Thess 4, Matt 24:26-27, Mark 13:26-27, Upp 6:14, Upp 1:7 (Jesus Återkomst), Upp 20 (de tusen åren). Om någon har frågor/funderingar eller tycker att jag skrivit fel på någon punkt så är det bara att säga till, så ska jag kolla upp det. :)

Schema v.37

Nu har en ny vecka börjat. Lite roliga olika grejer som kommer hända den här veckan också!
.
Måndag kl 19: Församlingsforum och Ledarskap
Vi samlas för att snacka om ledarskap och vad man ska tänka på när man snackar framför andra. Helt enkelt saker som är bra att veta när man ska tala framför andra. Som alla ju någon gång behöver, vare sig i skolan eller på andra evenemang. Förra veckan tycker jag det var jättebra. Jag skrev om det här.
.
Onsdag kl 19: Hemgrupp hos KG och Jonte
Vi fikar, sjunger och snackar tillsammans. Den här veckan kommer vi prata om Jesu återkomst, kolla lite vad som står i Bibeln, jämföra vad adventisterna tror och jämföra med vad andra kyrkor tror om detta. Det är jag som ska förbereda kvällen så om ni har några tips eller frågor så är det bara att kontakta mig. Kolla gärna upp lite i förväg om vad andra tror och tycker om det här, jag hinner inte läsa allt. :)

Fredag kl ?? Kvällsmat och mys och Sture och Hannele
Vi träffas hemma hos Sture för att äta lite och ha det trevligt tillsammans. Det kommer mer info lite senare i veckan om mer detaljer. Men det lär bli en härlig kväll! :)

Lördag:
kl 10 - Bibelstudie, vi studerar om ett visst ämne och snackar. Brukar bli ganska intressant.!
kl 11:30 - Gudstjänst.Nässjö och Gränna församling kommer och hälsar på denna vecka, så vi blir ett härligt gäng denna veckan tror jag!
.
Efteråt: Lunch för alla! Alltid härligt!
.
Notering: Vi tänkte att vi kör igång med ungdomskör om några veckor. Vi hittade ingen kväll som passade särskilt bra, men troligen så kör vi på måndagskvällar med start om några veckor.Mer info kommer senare.


Dop

Ayesha döptes av sin farfar i Vättern idag.
.
.
Det var så fint,

Mysigaste myskvällen

Här är lite bilder från kvällen.
.
Vi snackade om minnen, fikade och spelade färgspel.
Riktigt mysig kväll. :)

Fredagsmys hos oss

Vi kör fredagsmys hemms hos oss ikväll kl 19. Så alla som vill är välkomna!
Lite sång, minifika, häng och start på sabbaten helt enkelt!
.
.
Bild: från inflyttningsfesten 2011-09-03

Kör ikväll!

Glöm inte att det är uppstart för kören ikväll kl 19 i kyrkan!
.
Ta gärna med er förslag på sånger, kompisar och idéer och drömmar om hur ni tycker kören ska vara!
.
Vilken typ av sånger vill ni sjunga?
Vilka olika ställen vill ni sjunga, eller bara Jönköping?
Vad är era mål med kören?
.
Det kan vara kul att höra vad ni har för tankar och idéer. Vi kör igång kl 19.
.
Ses ikväll!

Uppdatering: Tyvärr blev kören inställd eftersom det var så få som kunde komma.
VI återkommer med ny tid och dag!

Kickoff x2

Medan många av er var på hemgruppen hos KG och Jonte så var jag på kickoff för högskolans kristna grupp. Där träffade jag folk från flera andra kyrkor här i Jönköping. Det var flera som var väldigt nyfikna på adventkyrkan, som hade gått förbi den flera gånger eller bara undrade vad vi var för några.
.
De kom från bland annat pingstkyrkan, missionskyrkan, international church med flera. Vi hade fika, lovsång och en andakt. Det var riktigt trevligt att få se att det finns några fler kristna på skolan. Någon hade också varit på Hultafors och någon annan kände Mats Gille, som jag ju också känner.
.
Jag tyckte att det var en härlig kväll, härligt att se vilka fler troende det finns därute. Att folk faktiskt är intresserade av tro och livsfrågor, och att andra engagerar sig att göra något för Gud också.
.
Efteråt tog vi en tur ut på terrassen. I fjällstugan där vi var så finns det en helt underbar utsikt över nattens Jönköping. Det var också väldigt trevligt.
.
Trevlig kväll helt enkelt. Hoppas ni andra också haft det bra!

Kickoff för hemgrupp

Ikväll kl 19 - Hemgrupp hos KG och Jonte

.
Ikväll blir det alltså kickoff för hemgruppen hemma hos Jonte och KG. Alla är välkomna!
.
Den här kickoffen blir lite annorlunda än hur kvällarna kommer vara senare. Vi kommer bjuda på mat och vi kommer ha lekar och charader tillsammans för att lära känna varandra lite bättre.
.
En kulkväll helt enkelt. En paus från vardagen där man träffas, har kul och har det bra! Kom med!
.
Om ni har några frågor så ring och fråga;
Kristalina: 0705860593
Kristoffer: 0763414631
Jonathan 0703531783
De bor på Öster i Jönköping, vedtorget, ring om du inte hittar!

Församlingsgemenskap

Arbetet som jag gör är mycket med ungdomar, men inte bara. Jag vill nå ut till fler människor och få en bra gemenskap i HELA församlingen. Jag vill lära känna barn, unga, gamla och alla mitt emellan.
.
Ett av mina mål med mitt arbete är att alla ska trivas med alla i församlingen istället för att man bara umgås med några få. Visst som äldre kanske man känner att de unga inte är så intresserade av en, eller som ung så vet man inte vad man ska prata om med de äldre.
.
Men då har jag någon gång tänkt på vad mycket de där andra med lite mer livserfarenhet vet om livet än vad jag gör. Tänk vad mycket saker de faktiskt har varit med om i sitt liv. Tänk vad mycket spännande. Med en enkel fråga så kan man öppna den där luckan och se vad som finns där bakom.
.
En hel värld som man inte visste fanns. Som ung så kanske jag mest umgås med andra ungdomar, men tänk vad mycket som finns inom de där andra människorna som du inte vet om. Berättelser och resor som du inte visste fanns.
.
Det tycker jag man tänker för lite på. Hur underbara och hur mycket de där människorna vet som inte jag gör. Jag hoppas att vi ska bli lite mer nyfikna på varandra och vilja lära oss mer om varandra, de där lite mer okända som finns i församlingen.
.
Ta steget ut, våga fråga. Lär känna en ny och underbar människa. Du kommer inte ångra dig. Jag lovar.

Ledarskap och forum 1

I kväll hade vi en ledarskapskurs / församlingsforum där vi pratade om hur en ledare ska vara. Nils-Erik Lundberg och Carsten Berglund kom med många bra poänger och vad man bör tänka på som ledare. Grunden till allt var då hur Jesus var som ledare och det som står i Bibeln om hur en bra ledare är.
.
Till exempel att vi ska
-Förvalta den kunskap och de människor vi har, INTE härska, dvs bara säga vad man ska göra.
-Vara tjänande ledare, inte leda för att bli tjänad.
.
Gud är alltid fokus, vi ska inte rikta fokus på oss som person eller ledare, utan alltid på Gud. Sedan pratade vi lite om andning och tal och så, men vi ska gå in på det närmare nästa gång.
.
Jag hoppas verkligen att ni som är intresserade kommer nästa gång, för det var riktigt spännande och alla var delaktiga i det. Jag tror det kommer bli riktigt bra nästa gång också. Nästa måndag kl 19. Om en vecka, i kyrkan.
.
.
.
.
Illustration, studium, diskussion. Ledarskap.

Heb 11:1

Heb 11:1 - Tron är grunden för det vi hoppas på; den ger oss visshet om det vi inte kan se.

Vi tror, fastän vi inte ser. Jesus står inte här framför ögonen på oss nu, men vi vet att han finns, vi vet att han är Guds son. Vi vet att det vi läser i Bibeln är sant. Även om vi inte själv sett det med egna ögon.
.
Det är inte att vi hoppas på någonting som leder till tro, utan det är tron som är grunden. Tron som leder till att vi hoppas på Jesu snara återkomst, på Guds hjälp var dag, på hans kärlek till oss.
.
Kärlek är inte något man ser med ögonen. Kärlek visar man på andra sätt. Men vi vet att den finns där ändå.

Denna veckan

Nu är det ju så att hösten har börjat. Och då får man lov att köra igång lite grejer i veckan faktiskt. Lite sådär så folk får känna att det är rätt gött att få komma tillbaka till Jönköping eller hit första gången. Hur som helst.
.
Veckans ser ut som följande:
.
Måndag kl 19: Församlingsforum / Ledarskapskurs.
Några äldre killar från församlingen håller i en kurs om sånt som kan vara bra att kunna i församlingsarbete, jag tror det kommer bli en bra kväll med mycket intressanta snack och så.

UPPDATERING: ONSDAG KL 19!! :)
Onsdag kl 20: Hemgrupp hos KG och Jonte
Vi samlas, sjunger och snackar lite om sånt som är relevant. Vi gör sånt som ni vill. Vi är öppna för förslag. Men det brukar bli en härlig gemenskap med riktigt gott fika också. :)

Torsdag kl 19: Ungdomskör - första samlingen!
Nu är det så att vi ska starta värsta bästa ungdomskören här i Jönköping. Om du inte kan sjunga så hoppas jag att du kommer ändå, för det är ju inget kul om alla är proffs och ingen vill lära sig något. Om du är proffs, bra grej! Kom! Ta gärna med er förslag på sånger, sånt som ni tycker om!

Fredag kl 19: Fredagsmys hos Kristalina
En myskväll, trevlig start på sabbaten. Hemma hos oss. Enkelt soffhäng helt enkelt med lite fika och så. Myyyyys!

Lördag kl 10 Bibelstudie
Läser Bibeln och snackar om veckan som gått. Missa inte! :)

kl 11:30 Gudstjänst
Kom, var med, sjung. Kanske vill du vara försångar eller spela något instrument? Det är mycket roligare ju fler som vill vara med och hjälpa till! :) Efteråt är det gratis lunch i kyrkan också!

ca kl 14 Inspark hos Berglunds!
Ayesha ska döpa sig! Vi åker tillsammans till Klevstugevägen 4 i Trånghalla. Efteråt blir det lekar och häng hos Berglunds. Jag ser fram emot denna underbara eftermiddag med gemenskap i ett härligt gäng. Snacka med Yonatan för mer info. :)
.

.

.
Mycket, mycket trevliga saker helt enkelt. Hoppas du kan vara med.
Jag återkommer mera om vad som hänt och kanske lite mer detaljer närmare inpå.
.
Vi ses!

Hösten har börjat

Välkommen.
Välkommen till Jönköpings Adventkyrka.
.
.
Nu när folk har kommit tillbaka från sina långa härliga sommardagar, tillbaka till sina vardagliga liv, så har också kyrkans bänkar och salar börjat fyllas upp av människor.
.
.
Samlats tillsammans, träffat nya och gamla ansikten, med munnen full av allt som hänt under de bortresta dagarna.
.
.
Den här dagen var en härlig dag, med glad sång, härlig musik, intensivt snack, bön och en riktigt god gratis lunch tillsammans.
.
.
Vi samlas varje lördag på stigbergsliden i Jönköping.
Bibelstudie kl 10
Gudstjänst kl 11:30
.
Alla är välkomna! :)

Ettåring i Jönköping

Då var alltså tiden kommen. Det är andra september och planerna är i full gång.
.
Jag och en kille som heter Kristoffer har börjat jobba som ettåringar i Jönköping. Som ettåring så hittar man på lite roliga grejer i och omkring kyrkan. Om ni tycker att ni har späckade scheman så vet vi att det nog ändå finns plats kvar för alla de roliga grejer som vi ska hitta på i höst och vår.
.
Om du har hittat hit så har du hittat rätt. Den här bloggen är skapad för att informera om vad som ska hända och för att skriva om saker som har hänt i Jönköpings Adventkyrka.
.
Jönköpings Adventkyrka är en bra plats, och den ska bli ännu lite bättre! Allt blir vad man gör det till, jag och Kristoffer är här för att göra det lite bättre. Men utan er så är vi ingenting, så se till att kolla in hit på bloggen och komma med på allt som händer.
.
Vi ses imorgon i kyrkan! Bibelstudie kl 10.00 och Gudstjänst 11:15 Stigbergsliden, Jönköping.
.
Ring mig Kristalina om ni har några frågor, eller bara vill prata: 0705860593

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0