Slutet på januari

Idag hade vi ett CORE-möte där vi pratade om vad vi har för mål och var vi siktar inom kyrkan. Vi pratade bland annat om hur man kan utvecklas och vad vi behöver bli bättre inom församlingen, för att kunna växa tillsammans som grupp och för att  människor ska trivas. Det var ett bra möte med flera goda idéer och bra samtal. Vi pratade lite om luncher, teknik och så, inte jättemycket annat konkret, men det är alltid bra att repetera lite om vad vi vill som församling. Uppmuntran helt enkelt. :)
.
I denna veckan så händer det också lite grejer, som alltid, men det är också nytt.
Måndag kl 17 - Tjejkväll - tjejer i högskoleålder och däromkring träffas hemma hos Sara, Johanna och Ester för att äta tillsammans och prata lite.
.
Onsdag kl 19:30 - Spelkväll - hemma hos KG så träffas vi och spela spel och bara ha det allmänt gött tillsammans.
.
UPPDATERING:
Torsdag kl 20 seminarier, den näst-sista delen i seminariet om skapelse och evolution
.
Lördag
kl 10 - Bibelstudie - vi har uppdelat i barn, tonår, ungdom samt vuxna bibelstudiegrupper, alla är välkomna!
kl 11:30 Gudstjänst - Sture Nilsson predikar
Gratis gemensam lunch efteråt!
.
Hoppas ni har en bra vecka för övrigt och alla är hjärtligt välkomna på alla samlingar som vi har.
MVH vi från Adventkyrkan

Vår i Jönköpings Adventkyrka

.
.
Nu är jul och nyår förbi, mitten av januari har passerat och knopparna börjar redan titta fram lite här och var. I Adventkyrkan så har vi en hel del på gång, nytt och gammalt.
.
Bland annat på ungdomsträffarna så tänkte vi göra en del justeringar. Varannan onsdag kör vi som vanligt med diskussioner, bibelstudie etc. Veckorna däremellan så träffas vi också, men då tänkte vi har mer fokus på gemenskap, snacka och umgås. Vi tänkte att man kan spela sällskapsspel tillsammans och bjuda med sina kompisar.
.
Torsdagar tänkte vi då att vi kör vidare på seminariekvällar, men att också detta bara blir varannan vecka. Veckorna däremellan ska vi starta upp en tjejgrupp respektive en killgrupp, där man antingen snackar om något ämne eller man hittar på något tillsammans, bowlar, äter eller något annat kul. Mer info om detta kommer senare.
.
Vi tänkte också starta upp tonårskvällar lite nu och då där vi snackar om tro och lär känna varandra. Det blir troligen mest på fredagskvällar, håll utkik om datum framöver.
.
Såhär ser alltså schemat ut nu kommande dagar:
.
Onsdag 18/1
kl 18 Damernas/tjejernas dialoggrupp hos Solveig Klahr - fikar läser och samtalar om Mark Finleys nya bok "Nästa supermakt".
kl 19.30 Bibelstudie hos KG - fikar och snackar om dagens ämne, umgås tillsammans och bygger gemenskap.
.
Torsdag 19/1
kl 20 Seminariekväll hos KG - vi kollar på seminarier tillsammans om skapelse och evolution
.
Fredag 20/1
kl 18 Tonårskväll hos Berglunds - Tonåringarna träffas för att snacka lite om tro och vad det innebär att vara kristen.
.
Lördag 21/1
kl 10 Bibelstudie
kl 11.30 Gudstjänst - Berny Carlsson från Stockholm predikar
.
Jag ska också försöka bli lite bättre att faktiskt skriva veckans schema varje söndag, men om det inte blir av någon gång, så rullar allt troligen på som vanligt, men hör gärna av er med tips och förslag!

Slut på veckan

När solen sjunker och lugnet kommer. Då vet man att det är sabbat.
.
Den här fredagskvällen samlades vi på vedtorget för en pannkakskväll. Vi stekte pannkakorna på hög och våffeljärnen var också igång. Genom dörren strömmade det in folk och alla umgicks och hade det trevligt. Många nya ansikten, och många som man kände igen. Många pålägg till pannkakorna inklusive sylt, (för?) vispad grädde, glass, frysta bär, nutella och sen det lite mer spännande marshmallow fluff både naturell och jordgubbssmak.
.
Mitt emellan pannkakorna spelade vi sällskapsspel och umgicks, skrattade och hade det bra tillsammans.
.
Jag var väldigt glad för att få en härlig kväll med många vänner, gamla och nya. Härlig start på sabbaten tycker jag. Nu ska jag sova, imorn är det Christian Karlsson som talari Jönköpings Adventkyrka, en ung kille som blir färdigutbildad pastor till våren, en kompis till mig, så det är spännande och kul att han kommer till vår kyrka och talar! Han ska tala om meningen med livet, så kom gärna och titta förbi!
.
Bibelstudie kl 10
Gudstjänst kl 11:30
Gemensam, gratis lunch efteråt!

Osynliga krafter

.
När nyår var på ingång så smög vi oss längre upp i skogen, till isens glans, där den låg och sträckte sig utöver hela sjön. Klar, men ännu svag, låg den där och visade upp sig.
.
Ibland är inte saker som de ser ut, ibland är isen svagare än vi tror, ibland är vi svagare än vi tror och då får vi ännu en gång erkänna våra svagheter och vända oss till Han däruppe, Han som alltid lyssnar. Han som hjälper oss att gå på isen ens när den inte ens finns.
.
Han finns alltid där för att och lyssna, bara vi vänder oss till honom.

RSS 2.0