Pusselbitar

Tänk vad underbart det är att få vara en del av Guds stora pussel. Att vi alla får ta del av hans rike även om vi är lite kantiga och tror att vi aldrig ska hitta vår plats. Om vi fortsätter att söka Guds rike så kommer Gud hjälpa oss att hitta vår plats i hans stora pussel.
.
I ett pussel där det sker förändringar och varje stund är en ny utmaning, där man inte alltid vet om den platsen man är på är den rätta. Där man efter en stund undrar om det är dags att byta plats?
.
Om vi söker Herren så skall han leda oss på den bästa vägen. Om vi söker hans vilja så leder han in oss på de bästa vägarna som finns. Så varför skulle vi inte vilja gå hans väg?
.
För att hitta rätt plats för varje pusselbit så måste man först veta hur varje bit ser ut och hur helheten av pusslet ser ut. För en liten pusselbit kan det kännas omöjligt stort och hur vet den lilla pusselbiten ens själv hur den ser ut? Men Gud, pusselmästaren själv ser helheten, han ser dig som din egen pusselbit och vet var du passar bäst. Lita på honom, så leder han dig på rätt väg.
.
Och oroa dig inte. Pusselbitarna tycker om att hjälpa varandra också. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0