en underbar Gud

En grej som jag älskar med Gud är hur han bara kan vända på saker och ting. Hur ena stunden allt kan kännas tungt men hur när man sedan vänder sig till honom så fixar han alltid ihop det.
.
Så var det för mig idag. Det kändes lite tungt ett tag, men sedan vände vi på steken, jag och Gud.
.
5 mos 31:8 "HERREN går själv framför dig och han skall vara med dig. Han skall inte lämna dig eller överge dig. Var inte rädd eller förfärad."
.
Med Guds hjälp är ingenting omöjligt.
Tack Gud!
HERREN går själv framför dig och han skall vara med dig. Han skall inte lämna dig eller överge dig. Var inte rädd eller förfärad."HERREN går själv framför dig och han skall vara med dig. Han skall inte lämna dig eller överge dig. Var inte rädd eller förfärad."

Morgonjubel

"Mätta oss med din nåd när morgonen gryr, så att vi får jubla och vara glada i alla våra dagar.
Ps 90:14
.
"Den som sitter under den Högstes beskydd och vilar under den Allsmäktiges skugga, han säger: " I HERREN har jag min tillflykt och min borg, min Gud som jag förtröstar på.""
Ps 91:1
.
"Kom, låt oss höja glädjerop till HERREN, jubel till vår frälsnings klippa. Låt oss träda fram inför hans ansikte med tacksägelse, höja jubel till honom med lovsång! Ty HERREN är en stor Gud, en stor konung över alla gudar. Han har jordens djup i sin hand, och bergens höjder är hans. Hans är havet, ty han har gjort det, och det torra har hans händer format. Kom, låt oss falla ner och tillbe, låt oss böja knä för HERREN, vår skapare. Ty han är vår GUd och vi är folket i hans hjord, fåren som står under hans vård."
Ps 95:1-7
.
"En tacksägelsepsalm. Höj jubel till HERREN, alla länder! Tjäna HERREN med glädje, kom inför hans ansikte med jubelrop! Besinna att HERREN är Gud. Han har gjort oss och inte vi själva. Vi är hans folk och får i hans hjord. Gå in i hans portar med tacksägelse, i hans gårdar med lov. Tacka honom, lova hans namn! Ty HERREN är god, hans nåd varar i evighet, hans trofasthet från släkte till släkte."
Ps 100

Yes, you

Bild härifrån

Bön för mig

Visst är det väl härligt att våren börjar komma fram? Lite varmare för var dag som går, (förutom bakslaget från gårdagen med STORM och snö). Jaja, det är borta nu, vi går vidare.
.
Denna vecka är det ungdomens bönevecka. Det kan vara tid till att tänka lite extra kring ämnet bön.
Vad betyder det för mig?
Är jag nöjd med mitt böneliv?
Vad finns det för olika sätt att be?
Vilket sätt passar mig?
Ensam? i Grupp?
Tala högt, eller tänka?
Sjunga?
.
Det finns tusen olika sätt att be, Gud hör oss bara vi ber från hjärtat, när vi är ärliga. För mig är bön det viktigaste med att vara kristen. Men det betyder inte att bön är lätt, eller att jag har ett bra böneliv. Bön är ett väldigt svårt ämne tycker jag, för det är så personligt, det som passar för en passar inte för alla. Jag är inte helt nöjd med mitt böneliv, men jag jobbar på det, jag lär mig vad som fungerar, hur jag kan tala sanning med Gud och undvika att ljuga vare sig för mig själv eller för honom. Jag tycker om att be, men sättet varierar, ena veckan på ena sättet, andra dagen på ett annat.
.
Men bön är verkligen viktigt. Om vi inte talar med Gud, vad har vi då för tro? Om vi inte tar kontakt med honom, vad tjänar då allting annat till? Ibland känns det som att man bara gör saker och det inte har någon mening, men när vi tar Gud med oss hela dagen genom bön och kommunikation så känner jag att varje stund blir värdefull. Vad betyder bön för dig? Hur fungerar ditt böneliv? Hur skulle det kunna bli bättre? Vad kan du ta för steg att nå dit? Vad kan du göra idag? Just nu?
.
Ungdomens bönevecka - vad betyder bön för dig?
Ta fem minuter att fundera på det.
eller mer :)

Ungdomens bönevecka

Imorgon (onsdag) träffas ungdomarna och andra intresserade hemma hos KG för att prata och studera, lära oss tillsammans av Bibeln och varandra. Det är jag som leder och vi börjar med sång kl.19:30
.
På torsdag har vi bönemöte kl 19 i kyrkan, där vi träffas och snackar och ber tillsammans och kan prata om vad bön har haft för inverkan på våra liv eller vad vi tycker att bön är.
.
På fredag blir det VÅFFELKVÄLL hemma hos mig (Kristalina) och då är alla välkomna. Eftersom att jag inte har något våffeljärn så får ni gärna ta med om ni har och ta gärna med något att ha på våfflorna också, så ska jag stå för smeten. Så blir det lite knytkalas-aktigt. Ja i alla fall, alla välkomna, så hoppas jag att vi kan ha en trevlig kväll tillsammans! Ska vi säga från kl 18:00??
.
På lördag är det bibelstudie kl 10 som vanligt och därefter predikan av Sture Nilsson.
.
Ungdomens bönevecka - vad betyder bön för dig? Ta fem minuter att fundera på det.

veckoslut

Imorn kväll är alla ungdomar och vänner hembjudna till pastor Sture Nilsson för kvällsmat och en heltrevlig kväll. Mat, spontan gemenskap, kanske sång, eller vad folk är sugna på. Det var ett tag sen vi hade en fredagkväll tillsammans och därför känns det nu extra trevligt att det är på gång igen!
.
Kl 18 imorn, fredag alltså!
.
På lördag har vi sedan bibelstudie kl 10 med Christopher och kl 11:25 börjar Gudstjänsten, det är Nils-Erik Lundberg som talar och det blir också nattvard efteråt. Jag har faktiskt inte själv deltagit på en nattvard i jönköpings adventkyrka så det ska bli spännande att se hur vi gör det här! Om du också vill se vad det är, så är du hjärtligt välkommen, eller om du bara vill komma och se hur vi har det i vår kyrka!
.
Stigbergsliden 16
553 11 Jönköping

Ps 27:4

"Ett har jag begärt av HERREN, det längtar jag efter: Att få bo i HERRENS hus i alla mitt livs dagar för att se HERRENS ljuvlighet och betrakta hans tempel."

STHLM i JKPG

Ikväll, måndag så är det samtal om Gud i kyrkan kl 18:30 med Christopher. Det är alldeles nytt för denna veckan, dit kan man komma och ställa frågor om Gud, om livet eller om man bara är nyfiken på något annat. Det är ett forum som finns där när du behöver det.
.
På onsdag har vi bibelstudie/diskussionsgrupp OBS!! hos Ulrik&Bernita OBS!! Om ni behöver hjälp att hitta dit så är det bara att säga till. Kl 19:30 Christopher leder denna gången.
.
På fredag kväll anländer ungdomarna ifrån Stockholm som ska ha hand om Gudstjänsten i kyrkan på lördag. Så det blir alltså lite extra speciellt denna gången, Nathan Maanja ska tala och det blir lite extra sånger och så. Riktigt spännande tycker jag, de är ett härligt gäng, så missa inte det! På fredag är alltså alla de som vill välkomna att bara komma och umgås med dem, men det börjar på riktigt på lördag.
Bibelstudie kl 10
Gudstjänst kl 11:30
Sedan är det lunch efteråt och så kan vi stanna och umgås med sthlm:arna, leka lite lekar, möjligtvis ut på en sabbatspromenad?? Öppet för förslag.
.

Inspirationshelg i Helsingborg

Kanske har du ledigt några dagar över påsken, kanske jobbar du eller kanske pluggar du utan uppehåll. Men jag skulle ändå vilja att ni kollade lite närmare på det här. Den tredje till nionde april så är det inspirationsmöten och föreläsningar med temat: "Intelligent faith" i Helsingborg. De två huvudtalarna kommer från USA/Nya Zeeland och den andre från Tyskland. Jag har hört ryktas om att de är riktigt bra, så det är upp till bevis! Jag har tänkt att åka ner ifrån Jönköping, och om ni behöver skjuts så hör av er, så ska vi försöka ordna en bil eller två som åker ner!


Program, mer info om talarna etc finns på deras hemsida. Kolla runt lite, se om det är något för dig!
.
Hör av dig! Kram

RSS 2.0