Pusselbitar

Tänk vad underbart det är att få vara en del av Guds stora pussel. Att vi alla får ta del av hans rike även om vi är lite kantiga och tror att vi aldrig ska hitta vår plats. Om vi fortsätter att söka Guds rike så kommer Gud hjälpa oss att hitta vår plats i hans stora pussel.
.
I ett pussel där det sker förändringar och varje stund är en ny utmaning, där man inte alltid vet om den platsen man är på är den rätta. Där man efter en stund undrar om det är dags att byta plats?
.
Om vi söker Herren så skall han leda oss på den bästa vägen. Om vi söker hans vilja så leder han in oss på de bästa vägarna som finns. Så varför skulle vi inte vilja gå hans väg?
.
För att hitta rätt plats för varje pusselbit så måste man först veta hur varje bit ser ut och hur helheten av pusslet ser ut. För en liten pusselbit kan det kännas omöjligt stort och hur vet den lilla pusselbiten ens själv hur den ser ut? Men Gud, pusselmästaren själv ser helheten, han ser dig som din egen pusselbit och vet var du passar bäst. Lita på honom, så leder han dig på rätt väg.
.
Och oroa dig inte. Pusselbitarna tycker om att hjälpa varandra också. :)

Veckans schema v.43

Ledsen att det redan är tisdag och veckans schema ännu inte kommit ut. Veckans kör blir tyvärr inställd eftersom jag är bortrest, vi startar upp gruppsången om två veckor igen. För övrigt ser veckan ut såhär:
.
Onsdag kl 19:30 - Hemgrupp hos KG
Christopher får ta hand om denna onsdagskvällen, det blir en grupp som träffas, umgås och har det trevligt som vanligt. :)
.
Torsdag kl 20 - Titta på seminarier hos KG
Det har handlat om världens ursprung bland annat, vi tittar på KG:s stora skärm.
.
Lördag
Bibelstudie kl 10
Gudstjänst kl 11:30
.
Det blir också ett gäng som drar till Nyhyttan i helgen. Bland annat jag, Jonathan, Rebecka, Peter med flera, så om ni vill hänga med är det bara säga till! (Jonathan 0703531783, Kristalina 0705860593). Vi ska basta och njuta av den vackra naturen. Kom med! Jönköping är fint, men det finns fler ställen att se i världen. :)

En vandring med Gud

Igår så fick jag en fråga om var jag ville nå med min kristna vandring. Jag försökte formulera mig, men det var inte helt lätt. Men till slut så kom jag fram till att om man har målet att få en bättre relation med Gud så är det en bra start. Det är ett mål som är oändligt, man kan alltid få en bättre relation med Gud, men sedan så kan man ha delmål, så att man känner att man faktiskt kommer närmare Gud.
.
Så läste jag en text nu på morgonen som liksom förklarade det ännu bättre.
.
Filliperbrevet 3:12-16
.
"Inte som om jag redan har gripit det eller redan har nått det målet, men jag jagar efter att gripa det, eftersom jag själv har blivit gripen av Kristus Jesus.
Bröder, jag menar inte att jag redan har gripit det, men ett gör jag: jag glömmer det som ligger bakom och sträcker mig mot det som ligger framför
och jagar mot målet för att vinna segerpriset, Guds kallelse till himlen i Kristus Jesus.
Det är så vi bör tänka, alla vi fullkomliga. Tänker ni fel i något avseende, skall Gud uppenbara också det för er.
Dock, låt oss hålla fast vid det som vi har nått fram till.
.
.
Det känns som det jag försökte förklara igår, men mycket klarare. "Inte som om jag redan har nått det målet" - Det är en strävan som vi inte har nått, det är en riktning och en vilja. Och sedan avslutas det med att vi ska hålla fast vid det som vi har nått fram till. Om man inte har superkonkreta mål så kan det ibland kännas som om man inte kommer någon vart, men när jag ser tillbaka på mitt liv så kan jag inte förneka det. Jag har kommit någon vart, jag är inte alls samma person som jag var för några år sedan, jag är helt förändrad. Jag har kommit någon vart i min kristna vandring, men ännu är jag inte i mål. Jag jagar mot målet, Guds kallelse till himlen i Jesus Kristus. För att komma närmare denna underbara kraft och kärlek.
.
Det kan vara värt att tänka på, vart är man på väg och var kommer man ifrån.
Vad är mina mål? Konkreta eller okonkreta?
Hur har jag förändrats under senare år?
Är jag på väg mot Gud eller ifrån honom?

Veckans schema v.42

Onsdag: kl 19:30 Hemgrupp hos KG
Vi samlas och umgås, snackar och har det trevligt. Ett avbrott i vardagen.
.
Torsdag kl 20 Seminarie hos KG
Ett litet gäng som kollar på seminarier tillsammans om Gud och livet.
.
Lördag kl 10 Bibelstudie
Lördag kl 11:30 Gudstjänst
Efteråt: Lunch & Gemenskap
Bibellinjen från Ekebyholm kommer nu till helgen, så det kommer bli extra ungdomsaktiviteter till exempel lördag eftermiddag och kväll. Så planera på det! :) Ses där!

Hälsoexpo i Jönköping

Den 16:e oktober var det hälsoexpo i Jönköpings adventkyrka. Det kom ca 90 personer och det blev således helt fullt i kyrksalen för hälsoseminariet. Efter seminariet var det gratis hälsoundersökning för alla som hade kommit. Det fanns blodsockertest, konditionstest, fettvåg, m.m. Det fanns också gratis smakprov av vegetarisk mat som uppskattades mycket.
.
.
.

Utdelning av reklam till Hälsoexpo

Den här veckan har vi ettåringar och alla andra som vill hjälpa till fullt upp med att dela ut flyers i brevlådor över hela Jönköping till Hälsoexpot.
.
.
Hälsoexpot i kyrkan på söndag kl 14-17. Gratis hälsoundersökning!
.
Jönköping är en fin stad, med många backar! :)

v. 41 - Fullspäckat

Veckan är visserligen redan halvt slut. Men det är fortfarande mycket som händer. Den här helgen kommer det vara en riktig ungdomshelg med späckat schema och många besökare som kommer.
.
Onsdag kl 19:30
Redan ikväll kör vi med hemgrupp hemma hos KG. Ikväll ska vi snacka om de fem kärleksspråken och hur vi bättre kan förstå varandra. Det blir jag och Christopher som förbereder.
.
Torsdag kl 20
Hemma hos KG blir det ett litet gäng som kollar på föreläsningar tillsammans. Ansvarig är Christopher, så fråga honom om ni har några frågor!
.
Fredag kl 19
Fredagsmys hos Lundbergs i Vaggeryd. Det ligger en bit utanför stan, men vi har bilar. Hör av er om ni behöver skjuts. Vi kommer samlas hemma hos dem och äta lite tillsammans och ha en mysig kväll. Gäster är också välkomna!
.
Lördag förmiddag
kl 10 - Bibelstudie
kl 11:30 - Gudstjänst - denna gång på spanska med översättning. Kul med lite  annorlunda!
.
Kväll från kl 17
MASKERADPARTY hemma hos KG. Alla är välkomna, men utklädnad är ju så gott som ett måste. Mer info hittar ni här. Det kommer bli en hög med folk från lite överallt. Så klä ut er till något och kom bara!
.
Söndag kl 14-17
HÄLSOEXPO i kyrkan. Gratis hälsoundersökning och hälsoföreläsning. För några veckor sedan var det hälsoexpo i Borås, det kan ni läsa om här. Kom var med som deltagare eller kom och hjälp till. Stigbergsliden, vätterslund, Jönköping.
En fullspäckad vecka kan man ju säga. :)

Veckans schema v. 40

Vilken härlig vecka det har varit! De senaste dagarna har det verkligen varit varmt och vi har kunnat njuta av sommarens sista dagar, även om de varit mitt inne på hösten! :)
.
Nu börjar det en ny vecka med nya spännande utmaningar, ny månad till och med! Nya tillfällen, nya dagar, ny årstid. Det är bara att tacka och ta emot!
.
Måndag kl 18 - Styrelsemöte
Kanske inte jätteintressant för varje enskild medlem säger du, men så säger jag att det är nu man ska komma med förslag och tips! Alla kommer ju inte till detta möte, men alla kan vara med och förändra. Så snacka med någon som ska dit och säg vad du vill!
.
Tisdag kl 19 - körövning
Övning och sång inför lördag. Se hur stort intresset är för en kör, samt öva någon sång inför ungdomsgudstjänsten på lördag!
.
Onsdag kl 19:30 - tacokväll och hemgrupp hos KG
Vi träffas, äter, lagar och snackar. En helskön kväll. Lite paus ifrån vardagen, ifrån studentens vanliga tråkmåltider. Att äta tillsammans är ju störtskönt.
.
Lördag - Ungdomsgudstjänst!!
Bibelstudie kl 10, sedan är det ungdomsgudstjänst. Yonathan Berglund ska predika och vi andra ungdomar står för resten. Alla hjälper till och bidrar med de som de kan. Jag hoppas och tror att det blir mycket sång, inspiration och glada ansikten.
.
Sitt inte hemma nu hela veckan och plugga eller jobba. Ta en liten paus och var med på aktiviteterna. För man behöver en paus, så går plugget och jobbet mycket effektivare sen. Se fram emot denna härliga vecka! Oh, ja!

Barnens sabbat

Jag tycker att det är så skönt att få träffas tillsammans i kyrkan på sabbaten för att umgås och prata om Gud. Att få prata om det som är viktigt i livet, och det som man har tänkt på. Den här sabbaten mötte vi speciellt barnen för att också de ska få känna av hur spännande det är att få höra och lära sig om det som Gud har skapat.
.
Igår var det Barnens sabbat. En dag som vi gör någonting speciellt för barnen. På Gudstjänsten sjöng vi sånger med rörelser (som även vuxna var med på!), och så var det en väldig massa härliga små berättelser och liknelser som barnen kunde hänga med på, istället för en vanlig predikan. Barnen fick bland annat höra om hur alla länder inte har så mycket rent vatten som vi har i Sverige och måste gå lång väg för att hitta vatten. Så fick barnen själva gå på vattenupptäcktsfärd i salen för att hitta vatten.
.
.
"Jesu kärlek bubblar över" - sång och rörelser med barnen.
.
.
Mycket folk i kyrkan, 71 st. Kul! :)  (normalt ca 50-60)
.

.
Besök av härlig blåsorkester från Marienhöhe, Tyskland.
.
På bibelstudiet innan Gudstjänsten kollade vi på en kortfilm och snackade om den. Det var riktigt intressant att höra vad olika människor tyckte, och den poängen som han tar fram i filmen. Är Gud en mördare?

RSS 2.0