Församlingsgemenskap

Arbetet som jag gör är mycket med ungdomar, men inte bara. Jag vill nå ut till fler människor och få en bra gemenskap i HELA församlingen. Jag vill lära känna barn, unga, gamla och alla mitt emellan.
.
Ett av mina mål med mitt arbete är att alla ska trivas med alla i församlingen istället för att man bara umgås med några få. Visst som äldre kanske man känner att de unga inte är så intresserade av en, eller som ung så vet man inte vad man ska prata om med de äldre.
.
Men då har jag någon gång tänkt på vad mycket de där andra med lite mer livserfarenhet vet om livet än vad jag gör. Tänk vad mycket saker de faktiskt har varit med om i sitt liv. Tänk vad mycket spännande. Med en enkel fråga så kan man öppna den där luckan och se vad som finns där bakom.
.
En hel värld som man inte visste fanns. Som ung så kanske jag mest umgås med andra ungdomar, men tänk vad mycket som finns inom de där andra människorna som du inte vet om. Berättelser och resor som du inte visste fanns.
.
Det tycker jag man tänker för lite på. Hur underbara och hur mycket de där människorna vet som inte jag gör. Jag hoppas att vi ska bli lite mer nyfikna på varandra och vilja lära oss mer om varandra, de där lite mer okända som finns i församlingen.
.
Ta steget ut, våga fråga. Lär känna en ny och underbar människa. Du kommer inte ångra dig. Jag lovar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0