Min favorit

Om man ska välja en favorit i Bibeln så väljer jag Gideon. Det står om honom i Domarboken kapitel 6-8. Gud kallar honom att leda sitt folk, men Gideon känner sig svag och frågar om Gud verkligen är säker på sin sak. Flera gånger vill Gideon ha tecken på att det verkligen är honom som Gud vill använda.
.
Gideon tvivlar inte på att Gud finns, han tvivlar inte på att Gud är god. Gideon är sig själv inför Gud och vågar fråga, vill du verkligen att jag ska göra det här?
.
Guds plan för Gideon går i uppfyllelse, Gideon leder Guds folk och de segrar över midjaniterna. Det står i kap 6 vers 27 "Men han vågade inte göra det under dagen, han var rädd för sin familj och för folket i staden, så han gjorde det på natten". Gideon var lite skrajsen, det var stora planer Gud hade för honom. Han var rädd, men han gjorde det ändå. Han stod upp och ledde ett helt folk.
.
Det är värt att tänka på, att Gud har planer för våra liv. Vi får fråga: Är det här verkligen din plan? Det är okej. Även om du är rädd, så har Gud en plan för dig, och den är inte oändligt svår. Det är därför han har en personlig plan för oss var och en, för att den ska passa just oss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0