Onsdag - tema återkomst

.
Den här kvällen samlades vi hos KG och snackade om Jesu återkomst. Vi kollade vad som stod i Bibeln och snackade lite vad det är för skillnad på vad olika kyrkor tror på. Vi snackade bland annat om adventister, pingstvänner, ortodoxa kristna, katolska och svenska kyrkan. Så det blev lite blandat och vi försökte titta på olika bibeltexter och förstå varför de olika kyrkorna tyckte olika.
.
Som adventister tror vi på att döden är som en sömn, tills dess att Jesus kommer tillbaka. Då ska de döda återuppväckas och sedan föras upp till himlen tillsammans med de levande som tror. Gud skall döma vem som hamnar i paradiset och vem som kommer få den eviga döden (vi tror alltså inte på helvetet).
.
För att gå in lite djupare sen så tror vi att de troende kommer leva med Gud i det nya Jerusalem (ej på jorden), medan Satan och hans änglar är dömda till tusen år på jorden som vid det här laget ligger öde och tom. Efter de tusen åren så förintas också de.
.
Detta är bland annat hämtat från 2 Thess 4, Matt 24:26-27, Mark 13:26-27, Upp 6:14, Upp 1:7 (Jesus Återkomst), Upp 20 (de tusen åren). Om någon har frågor/funderingar eller tycker att jag skrivit fel på någon punkt så är det bara att säga till, så ska jag kolla upp det. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0