Mitt i allt

"Tacka Herren, åkalla hans namn, gör hans gärningar bland kända bland folken! Sjung till hans ära, lovprisa honom, tala om alla hans under. Beröm er av hans heliga namn! De som söker Herren må glädja sig av hjärtat! Fråga efter Herren och hans makt, sök alltid hans ansikte. Tänk på de under han har gjort, på hans tecken och hans domslut, ni Israels barn, hans tjänare, ni Jakobs söner, hans utvalda. Han är Herren, vår Gud, över hela jorden når hans domar.
.
Kom för alltid ihåg hans förbund, det ord han påbjudit för tusen släkten, det förbund han slöt med Abraham och hans ed till Isak. Han fastställde det för Jakob som en stadga, för Israel som ett evigt förbund. Han sade: Åt dig vill jag ge Kanaans land, det skall bli er arvslott. Då var ni en liten skara, ni var mycket få och främlingar där. De vandrade från folk till folk, från ett land till ett annat. Han tillät ingen att skada dem, han straffade kungar för deras skull: Rör inte mina smorda, gör inte mina profeter något ont! Sjung till Herrens ära alla länder! Kungör hans frälsning från dag till dag! Förkunna hans ära bland hednafolken, bland alla folk hans under! Ty stor är Herren och högt prisad, värd att furkta mer än alla gudar. Folkens alla gudar är avgudar, men Herren har gjort himlarna.
.
Majestät och härlighet är inför hans ansikte, makt och glädje i hans boning. Ge åt Herren, ni folkens släkter, ge åt Herren ära och makt! Ge åt Herren hans namns ära, bär fram gåvor och kom inför hans ansikte, tillbed Herren i helig skrud. Bäva inför honom, alla länder. Jorden står fast, den kan inte rubbas. Må himlen vara glad och jorden fröjda sig. Bland hednafolken skall man säga: Herren är Konung! Må havet brusa och allt som fyller det, må marken glädja sig och allt som är därpå. JUBLA skall alla skogen träd, inför Herren, ty han kommer för att döma jorden. Tacka Herren, ty han är god, ty hans nåd varar i evighet. Och säg: Fräls oss, du vår frälsnings Gud, och församla oss och rädda oss från hednafolken, så att vi får prisa ditt heliga namn och ha vår ära i att prisa dig. Lovad vare Herren, Israels Gud, från evighet till evighet!"Och allt folket sade: "Amen!" och prisade Herren.
.
Davids lovsång - 1 krön 16:8-36
(markeringar, mina egna)
.
Samuelsböckerna, konungaböckerna och krönikeböckerna är inte alltid de mest spännande. Det är mycket kungar avsatta och tillsatta, många krig hit och dit, många släktuppräkningar och siffror. Men det är också glädje, David kände också Guds kärlek och prisade honom genom lovsång.
.
Ibland när vi får höra om någonting som hänt, på någon viss plats, eller om någon viss människa, så hör vi mycket negativt, vi kanske bara hör en sida av berättelsen. Men det som är viktigt att tänka på är att det också finns bra saker som händer hela tiden, Gud gör under än idag och det finns många tecken på hans kärlek i världen. Mitt i krig, mitt i krönikeboken så finns Davids lovsång, en tacksägelse till Gud, jag gillar speciellt delen i vers 33 "Jubla alla skogens träd, inför Herren". Till och med skogen skall tacka och prisa Herren, då har väl vi definitivt all anledning att tacka och prisa honom!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0